MENTAVILL - Épületvillamossági webáruház Vásárlási feltételek
arrow_upward

Vásárlási feltételek

A Mentavill Kft. weboldalának

ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI


 

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Mentavill Kft. (továbbiakban: Üzemeltető), és a Üzemeltető által a www.mentavill.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő, szerződő felhasználó (a továbbiakban: Felhasználó) jogait és kötelezettségeit, a szerződés létrejöttének, megszűnésének feltételeit tartalmazza.

Az ÁSZF keretében az Üzemeltető és a Felhasználó a továbbiakban együttesen: Szerződő Felek.

Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.mentavill.hu weboldalon keresztül jön létre, történik, függetlenül attól, hogy a jogügylet, illetve szolgáltatás létrejötte, teljesítése Magyarországról vagy külföldről, az Üzemeltető vagy közreműködője, illetve megbízottja által történik.


 

Az üzemeltető cégadatai:

Cégnév: Mentavill Kft.
Cím: 8000 Székesfehérvár, Budai út 177.
Levelezési cím: 8008 Székesfehérvár Pf.:12

e-mail cím: webshop@mentavill.hu
Telefon: +36-22-515-450
Fax: +36-22-515-510
Cégjegyzékszám: Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága: 07-09-001940
Adószám: 10667190-2-07


 


 

Tárhely szolgáltató adatai:

Cégnév: NeoSoft Informatikai Szolgáltató Kft.
Székhely: 8000 Székesfehérvár, Távírda utca 2/A (Torony Irodaház, II. emelet 1.)
Telefon: +36-22-503-603
Fax: +36-22-503-605
Központi email: info@neosoft.hu


 

 1. Általános rendelkezések


 

Az ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.mentavill.hu weboldalon található elektronikus áruházon (továbbiakban: Webáruház) keresztül történik.

A Webáruházban történő vásárlást az alább nem részletezett körben „Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről” szóló 2001. évi CVIII. törvény, „A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól” szóló 45/2014. Korm. rendelet, továbbá a 2013. évi V. törvény (Polgári Törvénykönyv) szabályozza.


 

 1. Megrendelés – kosár használata – szállítási-, fizetési mód választása

Megrendelés megkezdésére a Webáruházban a Kosár használatával van lehetőség.

A Felhasználó a kiválasztott termékeket a „Kosár” gomb használatával teheti Kosarába. A Felhasználó által megadható az egyes termékek kívánt mennyisége. A Kosár tartalma egyes termékenként, illetve egészében is törölhető.

A Kosár tartalmának meghatározását követően a „Megrendelés” gomb használatával jut el a Felhasználó azon felületre, ahol választani tud az átvételi módok közül illetve meg tudja adni a számlázási és szállítási adatait, valamint megjegyzést fűzhet megrendeléséhez.

Amennyiben a Felhasználó a rendelés teljesítéséhez szükséges valamennyi adatot megadta, választhat az átvétel módjáról:

- azt házhozszállítással kéri, vagy;

- az Üzemeltető valamely üzletében kívánja átvenni.


 

Választania kell továbbá, hogy hogyan kívánja kiegyenlíteni a vételárat:


 

Ha a megrendelés leadásakor a „személyes átvétel üzletünkben” opciót választotta, akkor az alábbi fizetési feltételek közül lehet választani:


 

- készpénzben az áru átadásakor, vagy

- bankkártyával (Visa, VisaElectron, MasterCard, Maestro) az áru átadásakor, vagy a megrendelés leadásakor az online bankkártyás fizetőfelületen keresztül.


 

Ha a megrendelés leadásakor a „házhozszállítás” opciót választotta, akkor Ön az alábbi fizetési feltételek közül választhat:


 

- utánvét fizetéssel a kiszállítást végző munkatársnak, vagy


 

- bankkártyával (Visa, VisaElectron, MasterCard, Maestro) a megrendelés leadásakor az online bankkártyás fizetőfelületen keresztül.


 

Az Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelés nagyságától függően előleget kérjen a megrendelőtől. Ennek mértékéről a megrendelés visszaigazolása előtt kap tájékoztatást a Megrendelő.


Lehetséges átvételi pontok:

4100 Berettyóújfalu, Dózsa György utca 47.

5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/2.

1215 Budapest, Ady Endre u. 46.

1105 Budapest, Kőrösi Csoma Sándor út 40.

1117 Budapest, Hengermalom út 19-21.

1222 Budapest, Háros utca 12.

2700 Cegléd, Kőrösi út 34.

4032 Debrecen, Füredi út 100-102.

7200 Dombóvár, Hunyadi tér 42.

2400 Dunaújváros, Béka tér 1.

3300 Eger, Vécsey Sándor út 35.

3200 Gyöngyös, Kassai út 1.

9025 Győr, Csipkegyári út 11.

4200 Hajdúszoboszló, Dózsa György út 13.

5100 Jászberény, Kossuth Lajos utca 48-50.

7400 Kaposvár, Raktár utca 40.

3700 Kazincbarcika, Pollack Mihály út 34.

6000 Kecskemét, Izsáki út 22.

2900 Komárom, Igmándi út 63.

3527 Miskolc, Baross Gábor u. 13-15.

7700 Mohács, Radnóti ltp.1. fszt. 7.

8800 Nagykanizsa, Balatoni út 33.

2750 Nagykőrös, Ceglédi u. 16.

4400 Nyíregyháza, Kosbor u. 2-4.

8500 Pápa, Celli út 27.

7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 54.

4150 Püspökladány, Rákóczi utca 5.

8600 Siófok, Vak Bottyán utca 30.

8000 Székesfehérvár, Budai út 177.

5000 Szolnok, József Attila út 59.

9700 Szombathely, Körmendi út 89.

2800 Tatabánya, Győri út 19.

8200 Veszprém, Almádi út 21.

8900 Zalaegerszeg, Rákóczi F. u. 10-22.


 

 1. Szállítási költség – szállítás

Házhozszállítás választásakor Magyarország területén 40.000Ft. alatti rendelés esetén a szállítási költség megrendelésenként 1 790 Ft, 40 000Ft feletti rendelés esetén az Üzemeltető magára vállalja a szállítási költséget.


 

A kiszállítást Üzemeltető saját gépkocsiparkjával végzi, vagy futárszolgálat megbízásával végzi.


 

A várható szállítási idő 3-5 munkanap. Amennyiben a várható szállítási időpont meghaladja az 5 munkanapot, a termék megrendelésének beérkezése után a Megrendelő telefonon vagy e-mailben tájékoztatást kap erről. Ha a későbbi szállítási határidő nem felel meg, a megrendelést módosítható, vagy törölhető.


 

Az Üzemeltető pontosan (óra-percre) meghatározott szállítási időpontot nem, csak közelítő szállítási intervallum megjelölését vállalja. A várható szállítási időpontot a rendelési visszaigazolás tartalmazza.

Külföldre történő szállítás esetén a megrendelés beérkezése után munkatársunk tájékoztatja az egyedi szállítási költségről. Amennyiben ez Önnek nem megfelelő, módosíthatja, vagy lemondhatja megrendelését. 


 


 

 1. A megrendelés véglegesítése, elküldése, módosítása


 

Ezt követően a „Tovább” gombbal az összegző oldalon ellenőrizheti a megrendelés véglegesítése előtt rendelése adatait, visszalépve módosíthatja az adatokat, a megrendelést, illetve kétszer használva a „Vissza” gombot törölheti a megrendelést a kosár ürítésével.

A megrendelés tényleges feladására, az ajánlat elküldésére „Rendelés” gombra kattintással kerül sor, ami vételi ajánlatnak minősül és a Felhasználó részére fizetési kötelezettséget keletkeztet.

Az Üzemeltető csak a háztartásban használatos mennyiségekre vonatkozó rendeléseket köteles elfogadni.

A Webáruházban történő vásárlás a fentiek szerint elektronikus úton leadott és visszaigazolt megrendeléssel lehetséges. A megrendelés leadása együtt jár jelen ÁSZF elfogadásával.

A Felhasználó a Webáruházon történő adatszolgáltatással és a megrendelés elküldésével nyilatkozik, hogy jelen szerződési feltételeket (ÁSZF), és a weblapon közzétett Adatvédelmi szabályokat megismerte és elfogadja, és az Adatvédelmi elvek és szabályok szerinti, valamint a jogszabályok által kötelezően előírt adatkezelésekhez hozzájárul. A Felhasználó ezen nyilatkozata hiányában a Webáruházon keresztül szerződés érvényesen nem jön létre a Felhasználó és az Üzemeltető vagy Üzemeltető közreműködője, megbízottja között.


 

A Webáruház szolgáltatásai minden Felhasználó számára elérhetőek, regisztráció nélkül, a „Megrendelés” oldalon kért adatok megadásával.


 

A megrendelés leadását követően a szerződés az átvétel napjáig szabadon és jogkövetkezmény nélkül módosítható az Üzemeltető fentiekben megadott címére megküldött elektronikus levélben.


 

A Szerződő Felek között a megrendelés visszaigazolásával magyar nyelven létrejött szerződés ráutaló magatartással, a „Megrendelés” gombra kattintva jön létre, nem minősül írásba foglalt szerződésnek.


 

Az Üzemeltető kifejezetten kizárja a felelősségét a Felhasználó által hibásan és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető hibáért, szállítási késedelemért, kárért. Az ily módon beállt hiba, késedelem nem minősül az Üzemeltető hibás teljesítésének.


 

A Felhasználó által vásárolandó áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit a Webáruház tartalmazza.


 

Az Üzemeltető szerződésszerű teljesítésének minősül, ha a termék a Webáruházon nyújtott tájékoztatásnál kedvezőbb, előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik.


 

A Webáruházon forgalmazott termék használati utasítását, tanúsítványát azon esetben, ahol ezt jogszabályi rendelkezések előírják, az áruhoz köteles mellékelni az Üzemeltető. Ennek esetleges elmulasztása esetén a szerződéstől történő elállásnak nincsen helye, azt a Felhasználó kérésére az Üzemeltető pótolja.


 

 1. A vételár


 

A vételár a kiválasztott termék/szolgáltatás mellett a Webáruházon feltüntetett általános forgalmi adóval növelt (bruttó) összeg. A termékek vételára nem tartalmazza a szállítás költségeit.

A Webáruházról megrendelhető termékek árának változtatási jogát az Üzemeltető fenntartja azzal, hogy a módosítás a Webáruházon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt és visszaigazolt termékek vételárát sem kedvezően, sem kedvezőtlenül nem befolyásolhatja.

Amennyiben a Webáruház felületére nyilvánvalóan téves, - így különösen, de nem kizárólag - a termék vagy szolgáltatás közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os ár/díj kerül feltöltésre, akkor az Üzemeltető nem köteles a terméket hibás áron szállítani vagy a szolgáltatást hibás áron nyújtani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást. A Felhasználót ebben az esetben is elállási jog illeti meg.

A Webáruházban feltüntetett árak egyes termékek esetén eltérhetnek a szaküzletek áraitól.


 

 1. A visszaigazolás

A Felhasználó által elküldött megrendelés megérkezését az Üzemeltető e-mail útján haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül visszaigazolja a Felhasználó részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza:

 • a Felhasználó által a vásárlás, vagy a regisztráció során megadott adatokat (pl. számlázási és szállítási információk),

 • a rendelés azonosítóját,

 • a rendelés dátumát,

 • a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét,

 • a termék árát,

 • szállítási költséget és

 • a fizetendő végösszeget.

A Felhasználó mentesül az ajánlati kötöttség, vagy szerződéses kötelezettség alól, ha a visszaigazolás 48 órán belül nem érkezik meg.

A visszaigazolt megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyet az Üzemeltető nem iktat, a megkötésétől számított 5 évig megőriz, és szükség szerint a Felhasználó számára hozzáférhető.

 1. A szerződés nyelve, alkalmazott magatartási kódex

A szerződéskötés nyelve kizárólag a magyar. Az Üzemeltető nem veti alá magát magatartási kódexnek.


 

 1. A Fogyasztó elállási joga


 

A Fogyasztó: A szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró azon természetes személy, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje, a jelen ÁSZF alkalmazásában.

A Fogyasztó jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén

 1. a) a termék,

 2. b) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott termék,

 3. c) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tétel vagy darab,

 4. d) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni, vagy azt felmondani. (45/2014 Korm.rend 20-30. §)

Fogyasztót megilleti, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.


 

 1. A Fogyasztót megillető elállási (felmondási) jog gyakorlásának módja


 

Amennyiben a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, az ÁSZF mellékleteként szereplő kitöltött nyilatkozat-mintát, vagy elállási szándékát tartalmazó egyértelmű írásbeli nyilatkozatát köteles eljuttatni (postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az Üzemeltető részére, jelen ÁSZF elején feltüntetett elérhetőségekre, az előbbi pontban meghatározott határidő előtt.


 

Írásban történő elállás esetén, azt határidőben előterjesztettnek és érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi az Üzemeltetőnek.


 

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét kell figyelembe venni a határidő számítás szempontjából. Az Üzemeltető javasolja, hogy a Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként is adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

Az Üzemeltető elektronikus levél útján haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését. Ezen visszaigazolás nem jelenti az elállási nyilatkozat joghatályos módon történő előterjesztésének elismerését az Üzemeltető részéről.


 

Fogyasztó az fentiek szerint határidőben gyakorolja elállási jogát. Ezen határidőt követően elküldött elállási nyilatkozat nem kötelezi az Üzemeltetőt.


 

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a fentiekben meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.


 

Elállási nyilatkozat MINTA

(csak a szerződéstől való elállási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett (név, postai cím, e-mail cím, fax szám, telefonszám):


 

Alulírott kijelenti, hogy eláll az alábbi áruk adásvételétől:


 

Megrendelés időpontja /átvétel időpontja:


 

Fogyasztó(k) neve:


 

Fogyasztó(k) címe:


 

A fogyasztó(k) aláírása (kizárólag írásban történő értesítés esetén):


 

Dátum:


 


 

 1. Az Üzemeltető kötelezettségei elállási (felmondási) jog gyakorlása esetén


 

Ha a Fogyasztó a megfelelően eláll a szerződéstől, az Üzemeltető haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a Fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.

Megfelelő elállás vagy felmondás esetén az Üzemeltető a Fogyasztónak visszajáró összeget a Fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A Fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján az Üzemeltető a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a Fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti.

Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a vállalkozás nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.

Termék adásvételére irányuló szerződés esetén az Üzemeltető mindaddig visszatarthatja a fent meghatározott összeget, amíg a Fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.


 

 1. A Fogyasztó kötelezettségei elállási (felmondási) jog gyakorlása esetén


 

Ha a Fogyasztó megfelelően eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve az Üzemeltetőnek vagy az Üzemeltető által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a Fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

A Fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli. Az Üzemeltető az utánvéttel visszaküldött csomagot nem köteles átvenni.

A Fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

A Fogyasztót e joga gyakorlásával összefüggésben az előbbieken felül további költség és egyéb kötelezettség nem terheli.


 

 1. Az elállás (felmondás) kizártsága


 

A Fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát fenti határidő elteltével.


 

A fogyasztó nem gyakorolhatja elállási (felmondási) jogát továbbá, különösen, ha


 

 1. a) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

 2. b) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

 3. c) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

 4. d) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;

 5. e) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;


 

 1. Jótállás


 

Az Üzemeltetőt az általa forgalmazott termékeire vonatkozóan a Polgári törvénykönyv, - illetve amennyiben a termék a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hatálya alá esik, úgy e rendelet - alapján jótállási kötelezettség terheli.

A szerződés hibátlan teljesítéséért a jótálló felel, és a jótállás időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett (Ptk. 6:171. §).

A jótállási idő a tényleges teljesítéssel, tehát a termék Felhasználó általi átvétele napjával kezdődik.

Tartós fogyasztási cikknek minősülnek az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet mellékletében felsorolt termékek, melyekre a jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő.


 

Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék a fogyasztónak minősülő Felhasználó (továbbiakban Fogyasztó) részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát

- szakszerűtlen üzembe helyezés;

- rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása;

- helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás;

- elemi kár, természeti csapás okozta.

Jótállás keretébe tartozó hiba esetén a Fogyasztó:

- elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az az Üzemeltetőnek a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a termék hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási igény teljesítésével az Fogyasztónak okozott érdeksérelmet.

- ha az Üzemeltető a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a Fogyasztó érdekeit kímélve nem tud eleget tenni, vagy ha az Fogyasztónak a kijavításhoz vagy a kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt, a Fogyasztó – választása szerint – a vételár arányos leszállítását igényelheti, a hibát az Üzemeltető költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.


 

Ha a Fogyasztó a termék meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, az Üzemeltető köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.


 

A kijavítást vagy kicserélést – a termék tulajdonságaira és a Fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a Fogyasztóérdekeit kímélve kell elvégezni. Az Üzemeltetőnek törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.


 

A kijavítás során a termékbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.


 

Nem számít bele a jótállási időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a Fogyasztó a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni.

A jótállási idő a terméknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.


 

A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek az Üzemeltetőt terhelik.


 

A Üzemeltető jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.


 

A Fogyasztót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen.


 

A jótállás nem érinti a Felhasználó/Fogyasztó jogszabályból eredő–így különösen kellék- és termékszavatossági, illetve kártérítési – jogainak érvényesítését.


 

Ha a Szerződő Felek között jogvita alakul ki, melyet békés úton rendezni nem tudnak, az Felhasználó Békéltető testületi eljárást kezdeményezhet.


 

 1. Szavatosság


 

A Felhasználó közvetlenül az Üzemeltetővel szemben érvényesítheti szavatossági igényét.

A Felhasználó az Üzemeltető hibás teljesítése esetén az Üzemeltetővel szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet.

Fogyasztói szerződés esetén a Felhasználó az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már megvoltak.


 

A Felhasználó – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az általa választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Üzemeltető számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotában képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a felhasználónak okozott érdeksérelmet.


 

Ha a kijavítást vagy a kicserélést az Üzemeltető nem vállalta, vagy e kötelezettségének megfelelő határidőn belül a jogosult érdekeit kímélve, nem tud eleget tenni, vagy a Fogyasztó kijavításhoz, vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt, akkor az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát az Üzemeltető költségére kijavíttathatja, vagy elállhat a szerződéstől.


 

Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.


 

A Felhasználó a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, illetve az Üzemeltetőnek megtéríteni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Üzemeltető adott okot.


 

A Felhasználó köteles a hibát, annak felfedezése után késedelem nélkül, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni az Üzemeltetővel.


 

 1. Termékszavatosság


 

Az Üzemeltető által a Felhasználónak ingó dolog (ezen alcím alkalmazásában: termék) hibája esetén a fogyasztó követelheti a gyártótól, hogy a termék hibáját javítsa ki, vagy - ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges - a terméket cserélje ki. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Ezen pont alkalmazásában gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója.

A gyártó mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy

 1. a) a terméket nem üzleti tevékenysége vagy önálló foglalkozása körében gyártotta vagy forgalmazta;

 2. b) a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető; vagy

 3. c) a termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta.

Csere esetén a kicserélt termékre, kijavítás esetén a termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a gyártót terheli.

A Felhasználó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.

A gyártót a termékszavatosság az adott termék általa történő forgalomba hozatalától számított két évig terheli. E határidő eltelte jogvesztéssel jár.

A termékszavatossági jogokat a termék tulajdonjogának átruházása esetén az új tulajdonos érvényesítheti a gyártóval szemben.


 

 1. Felelősség


 

A Webáruházon található információk az Üzemeltető lehető legnagyobb gondossága és jóhiszeműsége mellett kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak. A felhelyezett információk, adatok pontosságáért, teljességéért az Üzemeltető nem vállal felelősséget.


 

A Felhasználó a Webáruházat kizárólag a saját kockázatára használhatja, és használatával elfogadja, hogy az Üzemeltető nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.


 

Az Üzemeltető kifejezett kizárja minden felelősséget a Webáruház használói által tanúsított magatartásért. A Felhasználó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, az Üzemeltető ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett. A Webáruház oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely más – az Üzemeltetőn kívüli harmadik személyek - weboldalaira vezet. Ezen harmadik személyek adatvédelmi gyakorlatáért, weboldalaik biztonságos használatáért és más tevékenységéért Üzemeltető nem vállal felelősséget.


 

 1. Adatkezelés